Key Lime paj
Sätt ugnen på 175 graderReceptet avsett för en stor form. Till en mindre form tog jag 2/3 av mängden (bra matteövning!)
Botten
Krossa/mixa 18 digestivekex, smält 150 gram smör
Blanda kexsmulorna och smöret, tryck ut i en pajform, grädda 10 minuter, ta ut och sänk värmen till 150 grader.
Fyllning
Rör ihop 5 äggulor med en burk söt, kondenserad mjölk, 2 msk finrivet limeskal och 1 dl färskpressad limejuice. Häll fyllningen i formen och grädda ytterligare 10 minuter.
Maräng
Vispa de fem äggvitorna med 2½ dl socker över vattenbad till en temperatur av 50 grader eller viktigare tills marängen känns fast och har fina toppar. Bred ut den över pajen och grädda tills den fått vacker färg ca 7-8 minuter. Låt svalna.
Ställ pajen i kylen ett par timmar innan den skall serveras. Bon appetit!!!
Det är en god paj. Jag har det receptet.
SvaraRadera